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Légumes

Il y a 126 produits.

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patate douce chair  orange Bio-1 kg-
1_19
Riche en fibres ; Faible index glycémique ; Riche en vitamine A, B6, B9 et C ; Riche en cuivre et en manganèse ; Améliore les fonctions du foie Comme légume d’accompagnement, faites-les cuire à l'eau. Ou, faites-en des tranches épaisses que vous ferez dorer à la poêle. Faites cuire jusqu'à ce que l'intérieur soit tendre, puis assaisonnez d'une herbe fraîche. Intégrez des cubes de patate douce dans le couscous. Pour des potages ou des veloutés, faites cuire les cubes de patate douce dans du bouillon de poulet et passez au mélangeur. Ajoutez de la crème fraîche ou du yogourt, un filet de lime et du gingembre. Pour faire des galettes rôties, râpez les tubercules et émincez finement un oignon. Pressez dans un linge pour extraire le jus. Mélangez avec des oeufs et de la farine et faites frire à la poêle. Si désiré, assaisonnez la préparation avec du cumin, des piments forts et du cari. Intégrez de la chair de patate douce dans les purées de poisson, comme la brandade, un mélange de morue émiettée, d’huile, de crème et d’ail. À l’antillaise. Faites cuire les tubercules coupés en cubes avec de l'oignon et des morceaux de courge dans du lait de coco assaisonné de clou de girofle, de cannelle et de sel. En Afrique, on fait un pain plat croustillant en mélangeant en parts égales de la farine de blé et la chair cuite de patates douces. La pâte est ensuite divisée en portions, aplatie et cuite à la poêle, à sec ou avec un peu d’huile. Les feuilles et les tiges se mangent comme des épinards.
2.97
2.97 €/ kg

Cense du moulin

Betterave rouge vrac 500 g
Certaines de nos betteraves profitent tellement qu'elles deviennent trop volumineuses pour vous les servir en bottes! Nous vous les proposons donc en lots d'une ou deux belles pièces, pour un poids avoisinant le kilo. Crues, elles peuvent se déguster en carpaccio, râpées avec des carottes ou dans un jus pomme-betterave-gingembre par exemple. Vous pouvez aussi les rôtir au four, les poêler, les déposer en papillotes dans la braise, les cuire à la vapeur pour les manger froides plus tard... Une touche de couleur, de croquant rafraîchissant ou de fondant savoureux.
1.50
3.00 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Concombre vert demi-long
Profitez des derniers concombres avant l'hiver! Et faites le plein de fraîcheur et de... sérénité, si si. Le concombre aurait, paraît-il, des vertus anti-stress, en plus d'être drainant, riche en fibre, bon pour la ligne, etc etc. Une variété demi-longue de concombre vert classique, plus suré et plus ferme que le concombre hollandais. Parfait pour donner du croquant dans une salade composée.
1.50
3.75 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Courgettes vertes 500 g
Nos courgettes vertes proviennent de deux variétés classiques et réputées, donnant des plants vigoureux et prolifiques : la "Verte des maraîchers" et la "Black Beauty". Selon les besoins de la récolte nous vous servirons l'une ou l'autre de ces variétés, ou encore les deux mélangées. Dans la mesure du possible, nous récoltons nos courgettes à un stade très jeune, où elles sont encore sans amertume, très douces et croquantes, délicieuses crues comme cuites!Nos courgettes vertes proviennent de deux variétés classiques et réputées, donnant des plants vigoureux et prolifiques : la "Verte des maraîchers" et la "Black Beauty". Selon les besoins de la récolte nous vous servirons l'une ou l'autre de ces variétés, ou encore les deux mélangées. Dans la mesure du possible, nous récoltons nos courgettes à un stade très jeune, où elles sont encore sans amertume, très douces et croquantes, délicieuses crues comme cuites!Nos courgettes vertes proviennent de deux variétés classiques et réputées, donnant des plants vigoureux et prolifiques : la "Verte des maraîchers" et la "Black Beauty". Selon les besoins de la récolte nous vous servirons l'une ou l'autre de ces variétés, ou encore les deux mélangées. Dans la mesure du possible, nous récoltons nos courgettes à un stade très jeune, où elles sont encore sans amertume, très douces et croquantes, délicieuses crues comme cuites!
1.20
2.40 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Echalote "red sun" 1 Kg
Ces jolis "soleils rouges" ont une belle chair rosée très parfumée. Elles sont délicieuses dans les recettes crues ou cuites, finement hachées, ou confites au four. J'ai retenu d'une vieille tante férue de cuisine traditionnelle ce qu'elle ne manquait jamais de dire aux petites mains qui l'épaulaient : "les échalotes, ce n'est jamais trop haché". Question de goût et de texture. A bon entendeur... Et vous, le slow food, vous commencez quand? Fraîchement récoltées au mois d'août, vous pourrez profiter pleinement de leurs nombreux apports en vitamines, minéraux et oligo-éléments.Ces jolis "soleils rouges" ont une belle chair rosée très parfumée. Elles sont délicieuses dans les recettes crues ou cuites, finement hachées, ou confites au four. J'ai retenu d'une vieille tante férue de cuisine traditionnelle ce qu'elle ne manquait jamais de dire aux petites mains qui l'épaulaient : "les échalotes, ce n'est jamais trop haché". Question de goût et de texture. A bon entendeur... Et vous, le slow food, vous commencez quand? Fraîchement récoltées au mois d'août, vous pourrez profiter pleinement de leurs nombreux apports en vitamines, minéraux et oligo-éléments.
6.50
6.50 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Oignon jaune 1 Kg
Aussi appelé très joliment "oignon paille", l'oignon jaune est la plus répandue des variétés cultivées. Il est aussi le plus utilisé en cuisine pour son goût "passe-partout", à la fois doux et prononcé. Fraîchement récolté au mois d'août, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!Aussi appelé très joliment "oignon paille", l'oignon jaune est la plus répandue des variétés cultivées. Il est aussi le plus utilisé en cuisine pour son goût "passe-partout", à la fois doux et prononcé. Fraîchement récolté au mois d'août, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!
2.12
2.12 €/ kilo

FERME LAUTE P&V

Oignon rouge 1 Kg
L'oignon rouge est plus sucré que l’oignon jaune, et s’accorde mieux avec les plats crus comme les salades, mais aussi avec les sauces, les sandwichs ou les hamburgers qu'il rehausse remarquablement. Récolté il y a quelques jours, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!L'oignon rouge est plus sucré que l’oignon jaune, et s’accorde mieux avec les plats crus comme les salades, mais aussi avec les sauces, les sandwichs ou les hamburgers qu'il rehausse remarquablement. Récolté il y a quelques jours, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!
3.00
3.30 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Peterselie / Persil - 100 g
Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes.  Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes.  Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes.  Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.
1.64
12.49 €/ kg

Seizoensmaak

Warmoes / Bette à carde blanche - 300 g
Blette ou Warmoes is een ouderwetse bladgroente, ook bekend onder de naam snijbiet. Warmoes heeft een milde smaak. Van deze groente kun je zowel blad als bladstelen eten. In het algemeen kunt u dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. Goed spoelen en in stukken gaar te stoven. Verwerkingsmogelijkheden: warmoespuree, warmoes met (kaas)saus, moussaka met warmoes, warmoestaart, enzovoort. Tip: meng een soeplepel versgeroosterde sesamzaadjes in de gestoofde warmoes. En laat uw muskaatnootrasp niet langer onbenut.
1.46
4.87 €/ kg

Seizoensmaak

Betterave Chioggia / Chioggia biet
Cette variété de betterave se mange crue, râpée, mais également cuite, le plus souvent froide en hors-d’œuvre avec de la mâche, ou parfois chaude en garniture de gibier notamment. On peut aussi en faire des soupes, des coulis, des purées, ou même des frites et des chips. Au goût, la Chioggia est particulièrement sucrée, et sa chair est à la fois fine et ferme, ce qui en fait une candidate toute désignée pour les préparations crues, comme en carpaccio par exemple !
1.59
2.97 €/ 500g

Seizoensmaak

Betterave jaune / Gele biet - 500 g
Variété de betterave à la peau orangée et à la chair jaune vif, la betterave jaune est beaucoup moins répandue que sa consœur à chaire pourpre. Elle présente un intérêt nutritionnel tout aussi intéressant, et une saveur originale à découvrir. Les fanes peuvent être cuisinées de la même façon que les épinards, cuites ou crues. Plus tendre que la betterave rouge, la betterave jaune présente une saveur légèrement moins sucrée. Elle peut ainsi être consommée crue à condition d'être finement râpée. Cuite à la vapeur, la betterave jaune conserve toutes ses qualités nutritionnelles. Elle s'accommode ensuite parfaitement en salade ou constitue l'accompagnement idéal d'une viande rouge. La betterave jaune se marie très bien avec d'autres légumes-racines tels que le panais, le céleri-rave ou la carotte. Elle est très appréciée en marinade. Gele biet is een speciale variant van de rode biet. De gele biet is licht zoet in vergelijking met de sterker smakende rode variëteit. Rauw (eerst schillen), geroosterd of gekookt verwerken. U kunt bieten ook in de oven laten garen. Pak ze in aluminiumfolie in. Leg ze 3 a 4 uur op 150 graden in de oven. Daarna pellen. Bieten worden warm of koud gegeten. In plakjes, blokjes of geraspt. Of in zuur bewaard.
1.59
3.18 €/ kg

Seizoensmaak

Warmoes kleurenmix / Blette colorée - 300 g
U kan warmoes zowel rauw als gekookt eten. De bladeren kan u bereiden als spinazie, de stengels zoals bleekselderij. Zorg ervoor dat u de bladeren grondig wast in ruim water, zodat het zand weggespoeld kan worden. Door het nitraatgehalte in snijbiet, is het ten zeerste afgeraden de groente opnieuw op te warmen. U kan warmoes ook gebruiken ter vervanging van Chinese kool. Warmoes is rijk aan ijzer en vitamine C.
1.46
4.87 €/ kg

Seizoensmaak

Bloemkool / Chou-fleur
De smaak van bloemkool komt het best tot zijn recht als je de groente precies gaar stooft. Het is ook mogelijk de bloemkoolroosjes los te snijden van de stronk en die te bakken in een rijkelijke hoeveelheid (olijf)olie. Gebruik daarvoor een grote braadpan of wok met deksel. Bloemkool behoort tot de licht verteerbare koolsoorten. Maar er is nog een meer letterlijke betekenis voor 'licht': bloemkool houdt de consument slank met slechts 24 kcal per 100 gram. Het bevat dan weer wel veel vitamine C, een enkele portie bloemkool zou zelfs volstaan om in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te voorzien. Facile à cuisiner, le chou-fleur se déguste dans de nombreuses recettes. La plus réalisée est sans doute celle du gratin de chou-fleur à la béchamel et au fromage. Le chou-fleur se déguste cru à l'apéritif ou en salade. Il suffit alors de le rincer sous l'eau claire et de le faire tremper quelques minutes dans une eau vinaigrée. Que faire d'autre avec le chou-fleur ? Des soupes, des veloutés et même des taboulés, en transformant le chou-fleur en semoule à l'aide d'une râpe. La cuisson du chou-fleur peut se faire en cocotte-minute, pour plus de rapidité. Un "truc de grand-mère" consiste à faire cuire ce chou avec un quignon de pain dur, afin de limiter la diffusion de son odeur lors de la cuisson.
2.98
3.56 €/ kg

Seizoensmaak

Broccoli - 500 g
Net als bloemkool kan je broccoli best een halfuur voor bereiding in koud water met zout leggen om kleine insecten te verdrijven. Van de broccoli hoeft niets te worden weggegooid: steel en blad zijn net zo geschikt voor consumptie als de bloem. Als je de broccoli in zijn geheel bereidt, zet je hem rechtop in een pan, waarbij je gezouten water toevoegt zodat de stelen gekookt maar de roosjes gestoomd worden. Van de stelen wordt eerst het houtachtige uiteinde afgesneden en afhankelijk van de kwaliteit schil je de buitenste vezels weg. Neem de broccoli uit de pan van zodra de roosjes al dente zijn: hoe zachter en papperiger ze worden, hoe meer ze hun heerlijke smaak en frisse kleur verliezen. Als je stelen, blaadjes en roosjes apart wilt klaarmaken, doe je eerst de geschilde en in stukken gesneden steeltjes in gezouten kokend water. Enkele minuten later voeg je de roosjes toe en, naar smaak, de fijngesneden blaadjes. Na nog 4 of 5' moet de groente gaar zijn.  On consomme les fleurs en boutons, ou tout juste fleuries, ainsi que les tiges encore tendres. On peut les faire sauter dans un wok avec des carottes coupées façon julienne. Il a une action préventive du cancer (et principalement le cancer du côlon) grâce aux fibres et aux composés soufrés et d'autres antioxydants : indoles, sulforaphane, glutathion, quercétine, β-carotène, brocoline (alcaloïde typique du brocoli) : ces substances ont la propriété de neutraliser certains composés toxiques présents dans l'organisme (radicaux libres).
2.28
7.11 €/ kg

Seizoensmaak

Busselwortelen / Carottes en botte - 1 kg
En conversion vers l'agriculture bio. Carottes en botte. Ne jetez pas les fanes, vous pouvez en tirer une délicieuse soupe, en procédant comme pour une soupe au cerfeuil. Busselwortelen. Meestal wordt de kop er met het loof afgesneden, maar je krijgt een mooier effect als je er nog een paar centimeter groen aan laat. Maar het loof is zelf ook eetbaar, meer bepaald in soepen. Als je eraan ruikt valt een delicate geur op, bijna bloemachtig, die ook in het gerecht te vinden is. Om die geur te behouden, net als de mooie groene kleur van het loof, wordt de bereiding beperkt tot 2 à 3 minuten onderdompeling in kokend water.
2.49
1.70 €/ kg

Seizoensmaak

Groene selder / Céleri vert - 400 g
Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.
1.75
4.38 €/ kg

Seizoensmaak

Chicorée frisée / Krulandijvie
La chicorée frisée (Cichorium endivia), plus communément appelée « frisée », est une salade couramment cultivée. Ses feuilles sont vertes à blondes, aux bords finement découpés, formant une belle rosette dense. Cette salade présente un léger goût amer et de nombreuses vertus. Cette salade jouit d'un taux élevé de fibres, ainsi que de vitamine A et K. Depuis plusieurs centaines d'années, elle accompagne un bon nombre de plats. Dépurative, digestive et tonique, cette salade constitue un bienfait pour le foie. C'est de mai à novembre qu'elle est surtout consommée.
1.86
7.65 €/ Par kilo

Seizoensmaak

Chicorée frisée / Krulandijvie
La chicorée pain de Sucre (radicchio vert) peut être dégustée aussi bien crue que cuite. Son goût se situe entre celui de l’endive et celui de la scarole. Les feuilles de la chicorée pain de sucre sont plutôt amères et sont habituellement cuites à l’étouffée. Le cœur de la chicorée pain de sucre, coupé en fines lamelles, agrémentera parfaitement vos salades.
1.86
1.81 €/ kg

Seizoensmaak

Chou chinois/Chinese kool
Chinese kool is gemakkelijk te bereiden en snel gaar. Verwijder de eventuele minder mooie buitenbladeren. Vervolgens kunt u de rest van de kool grof of fijn snijden. U kunt haar koken, stoven, roerbakken of rauw eten. Voor salades kunt u het beste het binnenste gedeelte gebruiken. Want voor Chinese kool geldt: hoe meer naar binnen toe, hoe malser de bladeren zijn.  Voor stoven of koken geldt een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten. Roerbakken kan iets korter. De bladeren worden vaak gebruikt om ingrediënten in te pakken.  On peut farcir ou braiser le chou chinois comme les autres types de choux. Il est aussi excellent cuit dans un bouillon de viande. L'apprêter en salade avec une vinaigrette chaude, composée de vinaigre de riz, gingembre, sucre et piment fort. Amener à ébullition, et verser sur le chou chinois découpé en fines lanières et additionné de rondelles d'oignon vert.
1.98
2.57 €/ kg

Seizoensmaak

Boerenkool paars / Chou frisé pourpre
De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde.Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium. En cuisine ce légume est consommé cuit, sous divers modes mais principalement dans les soupes. Il est aussi cuisiné braisé, seul ou en compagnie de pommes de terre, de carottes et d'oignons. Sa feuille peut entourer une viande ou un farci, elle peut être utilisée comme fausse lasagne. Il est haché grossièrement puis ajouté en fin de cuisson des pommes de terre, après quoi le tout est égoutté et écrasé. Le boerenkool se mange avec de la saucisse et recouvert de beurre fondu, assaisonné avec sel et poivre. Le chou frisé est considéré comme l'une des plantes les plus nutritives, avec des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires puissantes. Il est très riche en bétacarotène, vitamine K, vitamine A, vitamine C, lutéine ainsi qu'en zéaxanthine. Il est en outre riche en calcium.
1.96
3.60 €/ kg

Seizoensmaak

Boerenkool / Chou frisé
De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde.Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium. En cuisine ce légume est consommé cuit, sous divers modes mais principalement dans les soupes. Il est aussi cuisiné braisé, seul ou en compagnie de pommes de terre, de carottes et d'oignons. Sa feuille peut entourer une viande ou un farci, elle peut être utilisée comme fausse lasagne. Il est haché grossièrement puis ajouté en fin de cuisson des pommes de terre, après quoi le tout est égoutté et écrasé. Le boerenkool se mange avec de la saucisse et recouvert de beurre fondu, assaisonné avec sel et poivre. Le chou frisé est considéré comme l'une des plantes les plus nutritives, avec des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires puissantes. Il est très riche en bétacarotène, vitamine K, vitamine A, vitamine C, lutéine ainsi qu'en zéaxanthine. Il est en outre riche en calcium.
1.96
3.48 €/ kg

Seizoensmaak

Paksoy / Chou paksoy
De gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus.  Variaties met paksoi:  •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika  •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten  •kort smoren met sambal en vissaus  •in reepjes in de groentesoepDe gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus.  Variaties met paksoi:  •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika  •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten  •kort smoren met sambal en vissaus  •in reepjes in de groentesoepDe gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus.  Variaties met paksoi:  •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika  •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten  •kort smoren met sambal en vissaus  •in reepjes in de groentesoep
1.99
3.81 €/ kg

Seizoensmaak

Chou palmier/ Palmkool...
Le chou Kale lacinato, chou palmier ou nero di toscana est une variété aux feuilles longues, étroites, recourbées et réunies en haut de la tige. Une fois le légumes bien mûr, vous pouvez aussi faire sauter les feuilles à la poêle avec un peu d'huile et d'ail. Il est également possible de les transformer en délicieuses chips, à l'image du chou kale. Passez un couteau le long de la tige pour séparer les feuilles. Coupez-les en lamelles plus ou moins fines selon la recette souhaitée. le chou palmier est parfait dans une petite soupe. Des petites feuilles de chou palmier peuvent également être ajoutés dans des salades. Le chou palmier se fond à merveille dans un smoothie. Mangue, mûres et chou palmier sont par exemple une très bonne combinaison! Je kunt palmkool prima gebruiken ipv spinazie. Het blad eventjes stomen of roerbakken. De nerf is wat taaier en kun je best in stukjes snijden. Lekker met ui of knoflook gefruit, of met gember of rode peper. Verse kurkuma meebakken is ook heerlijk.
2.23
4.46 €/ kg

Seizoensmaak

Chou pointu rouge / Rode spitskool
Le même que le vert mais en rouge. Très beau et original. Deze kruising van rode kool en spitskool verenigt het goede van beide koolsoorten: de mooie rode kleur van de rode kool en de zachte smaak van de spitskool. De rode spitskool heeft een spitse vorm met rode gesloten buitenbladeren er omheen. Spitskool is zeer divers te gebruiken. Eet spitskool rauw in salades of voorgerechten of eet de kool gestoofd, gekookt, of geroerbakt. Rode spitskool is zoeter en frisser van smaak dan rode kool ,hoeft ook niet zo lang te koken mag knapperig zijn. Chou pointu rouge Pel en snipper de ui. Verwijder de kern uit de rode spitskool, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de spitskool, bessensap en het kaneelstokje toe. Pel de sjalot en steek de kruidnagels er in. Roer de sjalot door de rode kool en stoof de rode kool op laag vuur met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Roer af en toe door, kijk uit dat de bodem van de pan niet aanbrand. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Voeg de blokjes appel toe en kook de rode spitskool nog 8 minuten. Haal het kaneelstokje en de sjalot met kruidnagels uit de pan.
Chou vert/Groene kool
Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.
1.61
1.61 €/ kg

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Oranje bloemkool / Chou-fleur orange
Oranje bloemkool. Le chou-fleur orange est un chou-fleur hybride. La carotène qu’il contient explique sa couleur vive. Il s’agit d’un légume intéressant pour son goût légèrement plus sucré et plus parfumé que celui du chou-fleur blanc. On le mange cru ou cuit. Le chou-fleur orange contient approximativement 25 fois plus de bêta carotène que le chou-fleur blanc. Chou-fleur orange. Een diep oranje kleur en de roosjes zijn iets zoeter van smaak.Oranje bloemkool. Le chou-fleur orange est un chou-fleur hybride. La carotène qu’il contient explique sa couleur vive. Il s’agit d’un légume intéressant pour son goût légèrement plus sucré et plus parfumé que celui du chou-fleur blanc. On le mange cru ou cuit. Le chou-fleur orange contient approximativement 25 fois plus de bêta carotène que le chou-fleur blanc. Chou-fleur orange. Een diep oranje kleur en de roosjes zijn iets zoeter van smaak.Oranje bloemkool. Le chou-fleur orange est un chou-fleur hybride. La carotène qu’il contient explique sa couleur vive. Il s’agit d’un légume intéressant pour son goût légèrement plus sucré et plus parfumé que celui du chou-fleur blanc. On le mange cru ou cuit. Le chou-fleur orange contient approximativement 25 fois plus de bêta carotène que le chou-fleur blanc. Chou-fleur orange. Een diep oranje kleur en de roosjes zijn iets zoeter van smaak.
2.86
3.37 €/ kg

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Chou-rave /Koolrabi- 400g
Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.
1.89
3.89 €/ kg

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Chou-rave pourpre/Koolrabi...
Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.
1.70
3.89 €/ kg

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Cornichons frais / Augurken
Généralement dégusté avec du vinaigre, le cornichon se consomme de mille et une façons. Dans un sandwich, avec une viande froide ou en agrément d’un poisson, le choix est vaste. Je kan ze inmaken maar je kan ze ook in zijn geheel in het vriesvak steken om ze later bijvoorbeeld in soep te gebruiken.
2.65
5.30 €/ Par kilo

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Daïkon
Le daïkon est un grand radis blanc. Ses propriétés sont nombreuses, il aide notamment à mieux digérer. Le daïkon peut être consommé sous diverses formes. Cru, il peut être râpé ou coupé en julienne. Il apporte alors une touche piquante à vos salades. Cuit, il accompagne à merveille mijotés et soupes.
1.14
2.01 €/ Par kilo

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  • Nouveau
L'Echalion
Des grosse echalottes. Une saveur fine, plus subtile et plus douce que l’oignon. Il reste un excellent compromis entre l’oignon et l’échalote. Cette échalote particulière est facile à éplucher, forme de belles rondelles et a un goût aromatique relevé. Sa saveur plus douce que celle d'un oignon rond et son format plus facile à découper, expliquent son succès grandissant au quotidien.
1.54
3.08 €/ kg

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Spinazie / Epinards - 500 g
Spinazie kan je stoven, stomen, koken en is licht verteerbaar, dus bijzonder geschikt voor kinderen. Het is zeer rijk aan eiwitten. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Faire cuire très légèrement les épinards. L’idéal est de simplement les blanchir en les passant à la vapeur 1 ou 2 minutes afin qu’ils conservent une certaine fermeté. On les essore rapidement et le tour est joué. Pour en mettre dans les soupes ou les plats en sauce, pas besoin de les faire cuire à l’avance.Spinazie kan je stoven, stomen, koken en is licht verteerbaar, dus bijzonder geschikt voor kinderen. Het is zeer rijk aan eiwitten. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Faire cuire très légèrement les épinards. L’idéal est de simplement les blanchir en les passant à la vapeur 1 ou 2 minutes afin qu’ils conservent une certaine fermeté. On les essore rapidement et le tour est joué. Pour en mettre dans les soupes ou les plats en sauce, pas besoin de les faire cuire à l’avance.
2.81
5.73 €/ kg

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Venkel / Fenouil - 400 g
Venkel met loof. Fenouil avec feuillage (fanes). Les feuillage s'utilise aussi. (potage, pesto, ...) Snij de onderste schijf en de stelen van de knol en haal, als je de venkel rauw eet, de kern eruit. Verwijder ook eventuele bruine plekjes en de buitenste bladen als deze slap aanvoelen. Je kunt venkel op allerlei manieren klaar maken: •koken met water en wat zout •roosteren in de oven; makkelijk én lekker •stoven met stukjes tomaat en ui •smoren met een kopje droge witte wijn en een bouillonblokje •venkelbladen vullen met fijngesneden venkel, sinaasappel en pittige kaas •als salade met appel, paprika en tomaat (Venkel is snel gaar, licht verteerbaar en dus geschikt voor jeugdige mondjes.)Venkel met loof. Fenouil avec feuillage (fanes). Les feuillage s'utilise aussi. (potage, pesto, ...) Snij de onderste schijf en de stelen van de knol en haal, als je de venkel rauw eet, de kern eruit. Verwijder ook eventuele bruine plekjes en de buitenste bladen als deze slap aanvoelen. Je kunt venkel op allerlei manieren klaar maken: •koken met water en wat zout •roosteren in de oven; makkelijk én lekker •stoven met stukjes tomaat en ui •smoren met een kopje droge witte wijn en een bouillonblokje •venkelbladen vullen met fijngesneden venkel, sinaasappel en pittige kaas •als salade met appel, paprika en tomaat (Venkel is snel gaar, licht verteerbaar en dus geschikt voor jeugdige mondjes.)
1.89
4.03 €/ kg

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Feuille de chêne rouge / Rode eikenbladsla
Eikenbladsla vormt een losse, roodbruine krop. Zoals de naam reeds doet vermoeden, lijken de bladeren op eikenbladeren. Deze sla heeft een lichte notensmaak. In een salade met bijvoorbeeld een koolzaaddressing. Combineer met noten of zaden zoals hazelnoten, walnoten of pijnboompitten. Combineer met fruit zoals druiven of peer. Op het brood onder een plak kaas of onder ham. Op een broodje gezond met ei en rauwkost. Cette variété tire son nom de la forme de ses feuilles, qui ressemblent un peu à celles du chêne. Elles sont du plus bel effet dans les salades mixtes. C'est une variété très populaire en France. Ses feuilles sont douces, avec un goût de noisette.
1.64
4.58 €/ kg

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Feuille de chêne verte / Groene eikenbladsla
Boeren & Buren Zoals de naam reeds doet vermoeden, lijken de bladeren op eikenbladeren. Deze sla heeft een lichte notensmaak. In een salade met bijvoorbeeld een koolzaaddressing. Combineer met noten of zaden zoals hazelnoten, walnoten of pijnboompitten. Combineer met fruit zoals druiven of peer. Op het brood onder een plak kaas of onder ham. Op een broodje gezond met ei en rauwkost. Feuille de chêne verte. Cette variété tire également son nom de la forme de ses feuilles, qui ressemblent à celles du chêne. C'est la variante de couleur verte de la salade de chêne commune, qui normalement est rouge.  
1.64
4.58 €/ kg

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Haricots à couper / Snijbonen
Les haricots à couper se préparent comme les haricots princesses : lavez-les, brisez les extrémités, puis faites-les cuire à l’eau, au wok, à la vapeur… Ils sont riches en fibres, vitamine C et acide folique. De snijboon wordt fijn gesneden gegeten. Zo komt het aroma ten volste tot zijn recht. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes.
3.60
6.78 €/ kg

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