Total TTC: 0,00 €

Filtrer par

Catégories
Producteurs
more... less
Certification
more... less

Fruits et Légumes

Il y a 126 produits.

Affichage 1-100 de 126 article(s)
Cerises griotte du nord - 500g
Griotte du Nord, aussi parfois appelée Grosse à Ratafia, est une variété de griottier (=cerise acide) arrivant à maturité après Montmorency, utilisée surtout pour la transformation (confiture, conserve, eau de vie). Le fruit, de calibre moyen, légèrement supérieur à Montmorency est rouge-vif devenant pourpre foncé à noirâtre à maturité. La fermeté est moyenne, le jus très coloré. La qualité gustative est très acidulée, très légèrement sucrée, un peu amère avant complète maturité. De vigueur moyenne, Griotte du Nord a un port buissonnant, un peu retombant. C'est un griottier régulièrement productif à floraison tardive et étalée.
3.00
6.00 €/ kg

Patrick Ruyloft

Aubergine 400 g
L'aubergine est précédée sur le plant d'une très jolie fleur mauve aux pistils jaunes qui n'est malheureusement pas comestible... Dans la série des légumes-fruits d'été, elle offre de belles possibilités de recettes exotiques et gourmandes : cuisine italienne et méditerranéenne comme les lasagnes, la moussaka, la ratatouille ou encore le fameux caviar d'aubergines, divin à l'apéritif....Elle peut aussi tout simplement entrer dans la composition d'une sauce tomate gourmande. A consommer en saison et à intégrer dans vos recettes de conserves d'hiver.
2.86
6.49 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Betterave rouge vrac 500 g
Certaines de nos betteraves profitent tellement qu'elles deviennent trop volumineuses pour vous les servir en bottes! Nous vous les proposons donc en lots d'une ou deux belles pièces, pour un poids avoisinant le kilo. Crues, elles peuvent se déguster en carpaccio, râpées avec des carottes ou dans un jus pomme-betterave-gingembre par exemple. Vous pouvez aussi les rôtir au four, les poêler, les déposer en papillotes dans la braise, les cuire à la vapeur pour les manger froides plus tard... Une touche de couleur, de croquant rafraîchissant ou de fondant savoureux.
1.50
3.00 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Concombre vert demi-long
Profitez des derniers concombres avant l'hiver! Et faites le plein de fraîcheur et de... sérénité, si si. Le concombre aurait, paraît-il, des vertus anti-stress, en plus d'être drainant, riche en fibre, bon pour la ligne, etc etc. Une variété demi-longue de concombre vert classique, plus suré et plus ferme que le concombre hollandais. Parfait pour donner du croquant dans une salade composée.
1.50
3.75 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Courgettes rondes vertes 500 g
En fonction de la récolte, nous vous proposons nos courgettes rondes dans différents calibres. Du "à couper" au "à farcir" (sur la photo), elles sont toutes délicieuses et récoltées à un stade jeune à mi-jeune. La courgette ronde est idéale accompagnée d'une farce gourmande à base de viande ou de légumes (à laquelle on peut ajouter des céréales, des graines, du fromage...) mais aussi plus classiquement, comme n'importe quelle autre courgette, à griller, à poêler, à rôtir... C'est rond, ça fond... c'est bon!En fonction de la récolte, nous vous proposons nos courgettes rondes dans différents calibres. Du "à couper" au "à farcir" (sur la photo), elles sont toutes délicieuses et récoltées à un stade jeune à mi-jeune. La courgette ronde est idéale accompagnée d'une farce gourmande à base de viande ou de légumes (à laquelle on peut ajouter des céréales, des graines, du fromage...) mais aussi plus classiquement, comme n'importe quelle autre courgette, à griller, à poêler, à rôtir... C'est rond, ça fond... c'est bon!En fonction de la récolte, nous vous proposons nos courgettes rondes dans différents calibres. Du "à couper" au "à farcir" (sur la photo), elles sont toutes délicieuses et récoltées à un stade jeune à mi-jeune. La courgette ronde est idéale accompagnée d'une farce gourmande à base de viande ou de légumes (à laquelle on peut ajouter des céréales, des graines, du fromage...) mais aussi plus classiquement, comme n'importe quelle autre courgette, à griller, à poêler, à rôtir... C'est rond, ça fond... c'est bon!
1.20
2.40 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Courgettes vertes 500 g
Nos courgettes vertes proviennent de deux variétés classiques et réputées, donnant des plants vigoureux et prolifiques : la "Verte des maraîchers" et la "Black Beauty". Selon les besoins de la récolte nous vous servirons l'une ou l'autre de ces variétés, ou encore les deux mélangées. Dans la mesure du possible, nous récoltons nos courgettes à un stade très jeune, où elles sont encore sans amertume, très douces et croquantes, délicieuses crues comme cuites!Nos courgettes vertes proviennent de deux variétés classiques et réputées, donnant des plants vigoureux et prolifiques : la "Verte des maraîchers" et la "Black Beauty". Selon les besoins de la récolte nous vous servirons l'une ou l'autre de ces variétés, ou encore les deux mélangées. Dans la mesure du possible, nous récoltons nos courgettes à un stade très jeune, où elles sont encore sans amertume, très douces et croquantes, délicieuses crues comme cuites!Nos courgettes vertes proviennent de deux variétés classiques et réputées, donnant des plants vigoureux et prolifiques : la "Verte des maraîchers" et la "Black Beauty". Selon les besoins de la récolte nous vous servirons l'une ou l'autre de ces variétés, ou encore les deux mélangées. Dans la mesure du possible, nous récoltons nos courgettes à un stade très jeune, où elles sont encore sans amertume, très douces et croquantes, délicieuses crues comme cuites!
1.20
2.40 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Oignon jaune 1 Kg
Aussi appelé très joliment "oignon paille", l'oignon jaune est la plus répandue des variétés cultivées. Il est aussi le plus utilisé en cuisine pour son goût "passe-partout", à la fois doux et prononcé. Fraîchement récolté au mois d'août, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!Aussi appelé très joliment "oignon paille", l'oignon jaune est la plus répandue des variétés cultivées. Il est aussi le plus utilisé en cuisine pour son goût "passe-partout", à la fois doux et prononcé. Fraîchement récolté au mois d'août, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!
2.12
2.12 €/ kilo

FERME LAUTE P&V

Oignon rouge 1 Kg
L'oignon rouge est plus sucré que l’oignon jaune, et s’accorde mieux avec les plats crus comme les salades, mais aussi avec les sauces, les sandwichs ou les hamburgers qu'il rehausse remarquablement. Récolté il y a quelques jours, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!L'oignon rouge est plus sucré que l’oignon jaune, et s’accorde mieux avec les plats crus comme les salades, mais aussi avec les sauces, les sandwichs ou les hamburgers qu'il rehausse remarquablement. Récolté il y a quelques jours, vous profiterez encore pleinement de sa saveur et de ses nutriments. Faites le plein d'antioxydants!
3.00
3.30 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Tomates cerises mix - 250g
Nous vous proposons un assortiment bariolé des variétés anciennes de nos tomates cerises, pour le plaisir des yeux et des papilles! Yellow pearshead, black Cherry, Gold nugget, Ruthje et Black mauri (petites tomates)... Un mix pour les chercheurs d'arôme plus que les chercheurs d'or sucré, quoique... Croquez un peu dans une Black Cherry ou une Ruthje bien mûre...
2.25
9.00 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Tomates cerises rouges - 250g
Au commencement, il y eût l'arôme. Puis le soleil créa... le sucre! Rien de mieux à dire que "J'vous ai apporté des bonbons"... Parfaite nature et crue à toute heure, et particulièrement à l'apéritif, ces tomates cerises sont aussi délicieuses cuites, notamment dans les recettes italiennes, sur une pizza ou autre tarte salée. L'addiction nous guette. Vegetable's summer fest is open!
2.10
8.40 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Tomates rouges 1 Kg
Nous vous proposons un mélange de tomates rouges issues de variétés classiques : grappes et "maestria", une variété proche de la célèbre Saint-Pierre. Parfaites pour la salade composée, les coulis, les sauces, les tomates farcies pour les plus gros calibres, elles sont aussi de conservation plus longue que les variétés anciennes de par l'épaisseur plus importante de leur peau. Banissez le frigo et conservez-les dans un endroit frais et ventilé ! Le froid anesthésie terriblement le goût !
2.81
2.81 €/ Kilo

FERME LAUTE P&V

Peterselie / Persil - 100 g
Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes.  Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes.  Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.Fijne peterselie. Peterselieblaadjes kan je zowel vers, gedroogd als diepgevroren in de keuken aanwenden. Sauzen, soepen, rauwkost, bereide groenten, aardappelbereidingen, vis, vlees, kruidenboter, omelet, kazen, fruitdranken... er is haast geen gerecht dat het gezelschap van peterselie niet apprecieert. Eet het kruid rauw, al dan niet fijngesnipperd, of voeg het toe op het einde van de kooktijd. Het maakt deel uit van de bekende kruidenmengsels 'bouquet garni' en 'fines herbes'. Ook gefrituurde peterselie smaakt lekker en vormt een excellent garnituur bij bijvoorbeeld garnaalkroketjes.  Une botte percil frais. Voici une herbe qu'on peut utiliser pour de multiples usages : elle accompagne une viande ou un poisson, elle donne du caractère à une salade, elle est indispensable avec les asperges. Le persil frisé est naturellement plus neutre que son cousin le persil plat.
1.64
12.49 €/ kg

Seizoensmaak

Warmoes / Bette à carde blanche - 300 g
Blette ou Warmoes is een ouderwetse bladgroente, ook bekend onder de naam snijbiet. Warmoes heeft een milde smaak. Van deze groente kun je zowel blad als bladstelen eten. In het algemeen kunt u dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. Goed spoelen en in stukken gaar te stoven. Verwerkingsmogelijkheden: warmoespuree, warmoes met (kaas)saus, moussaka met warmoes, warmoestaart, enzovoort. Tip: meng een soeplepel versgeroosterde sesamzaadjes in de gestoofde warmoes. En laat uw muskaatnootrasp niet langer onbenut.
1.22
3.50 €/ kg

Seizoensmaak

Betterave Chioggia / Chioggia biet
Cette variété de betterave se mange crue, râpée, mais également cuite, le plus souvent froide en hors-d’œuvre avec de la mâche, ou parfois chaude en garniture de gibier notamment. On peut aussi en faire des soupes, des coulis, des purées, ou même des frites et des chips. Au goût, la Chioggia est particulièrement sucrée, et sa chair est à la fois fine et ferme, ce qui en fait une candidate toute désignée pour les préparations crues, comme en carpaccio par exemple !
1.59
2.97 €/ 500g

Seizoensmaak

Betterave jaune / Gele biet - 500 g
Variété de betterave à la peau orangée et à la chair jaune vif, la betterave jaune est beaucoup moins répandue que sa consœur à chaire pourpre. Elle présente un intérêt nutritionnel tout aussi intéressant, et une saveur originale à découvrir. Les fanes peuvent être cuisinées de la même façon que les épinards, cuites ou crues. Plus tendre que la betterave rouge, la betterave jaune présente une saveur légèrement moins sucrée. Elle peut ainsi être consommée crue à condition d'être finement râpée. Cuite à la vapeur, la betterave jaune conserve toutes ses qualités nutritionnelles. Elle s'accommode ensuite parfaitement en salade ou constitue l'accompagnement idéal d'une viande rouge. La betterave jaune se marie très bien avec d'autres légumes-racines tels que le panais, le céleri-rave ou la carotte. Elle est très appréciée en marinade. Gele biet is een speciale variant van de rode biet. De gele biet is licht zoet in vergelijking met de sterker smakende rode variëteit. Rauw (eerst schillen), geroosterd of gekookt verwerken. U kunt bieten ook in de oven laten garen. Pak ze in aluminiumfolie in. Leg ze 3 a 4 uur op 150 graden in de oven. Daarna pellen. Bieten worden warm of koud gegeten. In plakjes, blokjes of geraspt. Of in zuur bewaard.
1.59
3.18 €/ kg

Seizoensmaak

Bloemkool / Chou-fleur
De smaak van bloemkool komt het best tot zijn recht als je de groente precies gaar stooft. Het is ook mogelijk de bloemkoolroosjes los te snijden van de stronk en die te bakken in een rijkelijke hoeveelheid (olijf)olie. Gebruik daarvoor een grote braadpan of wok met deksel. Bloemkool behoort tot de licht verteerbare koolsoorten. Maar er is nog een meer letterlijke betekenis voor 'licht': bloemkool houdt de consument slank met slechts 24 kcal per 100 gram. Het bevat dan weer wel veel vitamine C, een enkele portie bloemkool zou zelfs volstaan om in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te voorzien. Facile à cuisiner, le chou-fleur se déguste dans de nombreuses recettes. La plus réalisée est sans doute celle du gratin de chou-fleur à la béchamel et au fromage. Le chou-fleur se déguste cru à l'apéritif ou en salade. Il suffit alors de le rincer sous l'eau claire et de le faire tremper quelques minutes dans une eau vinaigrée. Que faire d'autre avec le chou-fleur ? Des soupes, des veloutés et même des taboulés, en transformant le chou-fleur en semoule à l'aide d'une râpe. La cuisson du chou-fleur peut se faire en cocotte-minute, pour plus de rapidité. Un "truc de grand-mère" consiste à faire cuire ce chou avec un quignon de pain dur, afin de limiter la diffusion de son odeur lors de la cuisson.
2.86
3.56 €/ kg

Seizoensmaak

Broccoli - 500 g
Net als bloemkool kan je broccoli best een halfuur voor bereiding in koud water met zout leggen om kleine insecten te verdrijven. Van de broccoli hoeft niets te worden weggegooid: steel en blad zijn net zo geschikt voor consumptie als de bloem. Als je de broccoli in zijn geheel bereidt, zet je hem rechtop in een pan, waarbij je gezouten water toevoegt zodat de stelen gekookt maar de roosjes gestoomd worden. Van de stelen wordt eerst het houtachtige uiteinde afgesneden en afhankelijk van de kwaliteit schil je de buitenste vezels weg. Neem de broccoli uit de pan van zodra de roosjes al dente zijn: hoe zachter en papperiger ze worden, hoe meer ze hun heerlijke smaak en frisse kleur verliezen. Als je stelen, blaadjes en roosjes apart wilt klaarmaken, doe je eerst de geschilde en in stukken gesneden steeltjes in gezouten kokend water. Enkele minuten later voeg je de roosjes toe en, naar smaak, de fijngesneden blaadjes. Na nog 4 of 5' moet de groente gaar zijn.  On consomme les fleurs en boutons, ou tout juste fleuries, ainsi que les tiges encore tendres. On peut les faire sauter dans un wok avec des carottes coupées façon julienne. Il a une action préventive du cancer (et principalement le cancer du côlon) grâce aux fibres et aux composés soufrés et d'autres antioxydants : indoles, sulforaphane, glutathion, quercétine, β-carotène, brocoline (alcaloïde typique du brocoli) : ces substances ont la propriété de neutraliser certains composés toxiques présents dans l'organisme (radicaux libres).
1.91
7.11 €/ kg

Seizoensmaak

Busselwortelen / Carottes en botte - 1 kg
Des carottes finnes en botte sans fanes. Busselwortelen. Meestal wordt de kop er met het loof afgesneden, maar je krijgt een mooier effect als je er nog een paar centimeter groen aan laat. Maar het loof is zelf ook eetbaar, meer bepaald in soepen. Als je eraan ruikt valt een delicate geur op, bijna bloemachtig, die ook in het gerecht te vinden is. Om die geur te behouden, net als de mooie groene kleur van het loof, wordt de bereiding beperkt tot 2 tot drie minuten onderdompeling in kokend water.  Carottes en botte. Ne jetez pas les fanes, vous pouvez en tirer une délicieuse soupe, en procédant comme pour une soupe au cerfeuil.
1.86
1.70 €/ kg

Seizoensmaak

Groene selder / Céleri vert - 400 g
Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.Ideaal in soepen en fonds.  C'est un légume corsé qui s'utilise pour assaisonner les plats. Il est surtout utilisé dans la préparation des plats de la cuisine chinoise. Il reste toutefois un ingrédient incontournable pour la préparation des potages. Taillez le pied et coupez les éventuelles feuilles. Celles-ci peuvent s’utiliser pour préparer un succulent bouillon.
1.75
4.38 €/ kg

Seizoensmaak

Chou chinois/Chinese kool
Chinese kool is gemakkelijk te bereiden en snel gaar. Verwijder de eventuele minder mooie buitenbladeren. Vervolgens kunt u de rest van de kool grof of fijn snijden. U kunt haar koken, stoven, roerbakken of rauw eten. Voor salades kunt u het beste het binnenste gedeelte gebruiken. Want voor Chinese kool geldt: hoe meer naar binnen toe, hoe malser de bladeren zijn.  Voor stoven of koken geldt een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten. Roerbakken kan iets korter. De bladeren worden vaak gebruikt om ingrediënten in te pakken.  On peut farcir ou braiser le chou chinois comme les autres types de choux. Il est aussi excellent cuit dans un bouillon de viande. L'apprêter en salade avec une vinaigrette chaude, composée de vinaigre de riz, gingembre, sucre et piment fort. Amener à ébullition, et verser sur le chou chinois découpé en fines lanières et additionné de rondelles d'oignon vert.
1.91
2.58 €/ kg

Seizoensmaak

Boerenkool paars / Chou frisé pourpre
De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde.Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium. En cuisine ce légume est consommé cuit, sous divers modes mais principalement dans les soupes. Il est aussi cuisiné braisé, seul ou en compagnie de pommes de terre, de carottes et d'oignons. Sa feuille peut entourer une viande ou un farci, elle peut être utilisée comme fausse lasagne. Il est haché grossièrement puis ajouté en fin de cuisson des pommes de terre, après quoi le tout est égoutté et écrasé. Le boerenkool se mange avec de la saucisse et recouvert de beurre fondu, assaisonné avec sel et poivre. Le chou frisé est considéré comme l'une des plantes les plus nutritives, avec des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires puissantes. Il est très riche en bétacarotène, vitamine K, vitamine A, vitamine C, lutéine ainsi qu'en zéaxanthine. Il est en outre riche en calcium.
1.96
3.60 €/ kg

Seizoensmaak

Boerenkool / Chou frisé
De bladeren grondig wassen en de nerven verwijderen. Reken daarom op zo'n 300g à 400g gram per persoon. Jonge boerenkool kan naast gekookt ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld in een groentesalade. Licht gebakken in een pan met wat olijfolie is boerenkool erg smakelijk. Een paar minuten gestoomd of gebakken is de groente nog lekker knapperig en erg smaakvol. Een gouden regel blijft ook hier: hoe minder je kookt, hoe meer vitaminen en mineralen je behoudt. Voeg zout en andere specerijen pas na het koken of bakken toe. De volgende toevoegingen zijn naast zout erg geschikt om boerenkool extra smaak te geven: een scheutje olijfolie, wat vers citroensap, een beetje sesamolie, een vleugje nootmuskaat of kaneel, een duimpje karwijzaad of heerlijke geroosterde pijnboompitten. Boerenkool is ten slotte ook erg goed te gebruiken om je soepen te verrijken in smaak, kleur en voedingswaarde.Boerenkool is schatrijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Boerenkool bevat veel ijzer en calcium. En cuisine ce légume est consommé cuit, sous divers modes mais principalement dans les soupes. Il est aussi cuisiné braisé, seul ou en compagnie de pommes de terre, de carottes et d'oignons. Sa feuille peut entourer une viande ou un farci, elle peut être utilisée comme fausse lasagne. Il est haché grossièrement puis ajouté en fin de cuisson des pommes de terre, après quoi le tout est égoutté et écrasé. Le boerenkool se mange avec de la saucisse et recouvert de beurre fondu, assaisonné avec sel et poivre. Le chou frisé est considéré comme l'une des plantes les plus nutritives, avec des propriétés antioxydantes et anti-inflammatoires puissantes. Il est très riche en bétacarotène, vitamine K, vitamine A, vitamine C, lutéine ainsi qu'en zéaxanthine. Il est en outre riche en calcium.
1.96
3.48 €/ kg

Seizoensmaak

Paksoy / Chou paksoy
De gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus.  Variaties met paksoi:  •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika  •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten  •kort smoren met sambal en vissaus  •in reepjes in de groentesoepDe gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus.  Variaties met paksoi:  •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika  •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten  •kort smoren met sambal en vissaus  •in reepjes in de groentesoepDe gehele plant is geschikt voor consumptie, zowel de groene (ietwat taaiere) bladeren als de witte, sappige nerven. Paksoi is gemakkelijk en snel te bereiden, in reepjes te stomen of te koken, echter niet te lang zodat de groente licht knapperig blijft. Gemiddelde kooktijd: 7 minuten. Populair is ook het gebruik in een roerbakgerecht, bijvoorbeeld in een wok. Meestal wordt er wel gezorgd voor een voldoende pikante smaak met bijvoorbeeld knoflook of gember. Kruiden kan met karwijzaad, dille, peper, en eventueel wat sojasaus. Ook heerlijk met witte saus, kaassaus of tomatensaus.  Variaties met paksoi:  •roerbakken met kipfilet, ui, knoflook, en paprika  •roerbakken met blokjes gerookte tofu en gehakte cashewnoten  •kort smoren met sambal en vissaus  •in reepjes in de groentesoep
1.91
3.82 €/ kg

Seizoensmaak

Chou palmier/ Palmkool...
Le chou Kale lacinato, chou palmier ou nero di toscana est une variété aux feuilles longues, étroites, recourbées et réunies en haut de la tige. Une fois le légumes bien mûr, vous pouvez aussi faire sauter les feuilles à la poêle avec un peu d'huile et d'ail. Il est également possible de les transformer en délicieuses chips, à l'image du chou kale. Passez un couteau le long de la tige pour séparer les feuilles. Coupez-les en lamelles plus ou moins fines selon la recette souhaitée. le chou palmier est parfait dans une petite soupe. Des petites feuilles de chou palmier peuvent également être ajoutés dans des salades. Le chou palmier se fond à merveille dans un smoothie. Mangue, mûres et chou palmier sont par exemple une très bonne combinaison! Je kunt palmkool prima gebruiken ipv spinazie. Het blad eventjes stomen of roerbakken. De nerf is wat taaier en kun je best in stukjes snijden. Lekker met ui of knoflook gefruit, of met gember of rode peper. Verse kurkuma meebakken is ook heerlijk.
2.23
4.46 €/ kg

Seizoensmaak

Chou pointu rouge / Rode spitskool
Le même que le vert mais en rouge. Très beau et original. Deze kruising van rode kool en spitskool verenigt het goede van beide koolsoorten: de mooie rode kleur van de rode kool en de zachte smaak van de spitskool. De rode spitskool heeft een spitse vorm met rode gesloten buitenbladeren er omheen. Spitskool is zeer divers te gebruiken. Eet spitskool rauw in salades of voorgerechten of eet de kool gestoofd, gekookt, of geroerbakt. Rode spitskool is zoeter en frisser van smaak dan rode kool ,hoeft ook niet zo lang te koken mag knapperig zijn. Chou pointu rouge Pel en snipper de ui. Verwijder de kern uit de rode spitskool, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de spitskool, bessensap en het kaneelstokje toe. Pel de sjalot en steek de kruidnagels er in. Roer de sjalot door de rode kool en stoof de rode kool op laag vuur met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Roer af en toe door, kijk uit dat de bodem van de pan niet aanbrand. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Voeg de blokjes appel toe en kook de rode spitskool nog 8 minuten. Haal het kaneelstokje en de sjalot met kruidnagels uit de pan.
Chou vert/Groene kool
Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.Groene-/ Savooikool.  Ce légume rustique se consomme en potage, en garniture, mais aussi en plat complet lorsqu'il est farci. Vous pouvez aussi vous servir des feuilles pour faire des chaussons de viande ou de légumes, à faire cuire à la vapeur. Les feuilles coupées en lanières et précuites à la vapeur sont délicieuses, sautées dans un wok avec de la viande ou des crevettes par exemple.
1.61
1.61 €/ kg

Seizoensmaak

Paarse bloemkool / Chou-fleur pourpre
Le chou-fleur pourpre a une saveur plus douce que le chou-fleur blanc. Il cuit plus rapidement et, fait intéressant, il change de couleur durant la cuisson pour devenir vert.  De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Breng gemakkelijk kleur op tafel!Le chou-fleur pourpre a une saveur plus douce que le chou-fleur blanc. Il cuit plus rapidement et, fait intéressant, il change de couleur durant la cuisson pour devenir vert.  De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Breng gemakkelijk kleur op tafel!Le chou-fleur pourpre a une saveur plus douce que le chou-fleur blanc. Il cuit plus rapidement et, fait intéressant, il change de couleur durant la cuisson pour devenir vert.  De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Breng gemakkelijk kleur op tafel!
2.97
3.46 €/ kg

Seizoensmaak

Chou-rave /Koolrabi- 400g
Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.
1.89
3.89 €/ kg

Seizoensmaak

Chou-rave pourpre/Koolrabi...
Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.Koolrabi is een prachtig plantje met slanke, rijzige bladeren. Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.  Rauw en geschild te versnijden in schijfjes of blokjes. Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang (zie bloemkool), zodat de smaak veel fijner blijft.
1.70
3.89 €/ kg

Seizoensmaak

Spaghettipompoen / Courge spaghetti 1,5kg
La chair est peu épaisse, jaune clair, donne après cuisson des filaments fermes que l'on consomme comme desspaghetti. Ceux- ci se préparent à la sauce tomate, en gratin, à la crème... De spaghettipompoen is écht een pompoen maar als je hem opensnijdt en kookt, dan komt het vruchtvlees eruit in lange dunne slierten. Pastasaus erbij, zo proef je de pompoen in zijn puurste vorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden eruit (als bij de naam op je zaadzakje F1 niet vermeld wordt, dan wil dit zeggen dat het geen hybride plant is en dat je de zaden kan drogen en volgend jaar zaaien). Leg de pompoenhelften in een ovenschaal, overgiet met een stevige geut olijfolie en bestrooi met peper en zout (doe het in die volgorde anders spoel je de kruiden weg met de olie). Giet nog een glas water in je schaal en zet alles ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is). Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen uit met een vork. Daar is de spaghetti! Smelt 100 gram hoeveboter in een potje en giet die uit over de pompoenenslierten en kruid stevig met peper en een beetje zout. Rasp er Parmezaanse kaas over en snipper er eventueel nog een beetje bieslook over. Eenvoudig lekker!La chair est peu épaisse, jaune clair, donne après cuisson des filaments fermes que l'on consomme comme desspaghetti. Ceux- ci se préparent à la sauce tomate, en gratin, à la crème... De spaghettipompoen is écht een pompoen maar als je hem opensnijdt en kookt, dan komt het vruchtvlees eruit in lange dunne slierten. Pastasaus erbij, zo proef je de pompoen in zijn puurste vorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden eruit (als bij de naam op je zaadzakje F1 niet vermeld wordt, dan wil dit zeggen dat het geen hybride plant is en dat je de zaden kan drogen en volgend jaar zaaien). Leg de pompoenhelften in een ovenschaal, overgiet met een stevige geut olijfolie en bestrooi met peper en zout (doe het in die volgorde anders spoel je de kruiden weg met de olie). Giet nog een glas water in je schaal en zet alles ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is). Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen. Schraap de binnenkant van de pompoen uit met een vork. Daar is de spaghetti! Smelt 100 gram hoeveboter in een potje en giet die uit over de pompoenenslierten en kruid stevig met peper en een beetje zout. Rasp er Parmezaanse kaas over en snipper er eventueel nog een beetje bieslook over. Eenvoudig lekker!
1.54
1.54 €/ kg

Seizoensmaak

Echalote/Sjalot - 300g
Versgeoogste sjalotten. Des échalotes douce. Consommez-la crue ou cuite, la plupart du temps hachée mais aussi en fines lamelles, en condiment. Elle relève parfaitement une simple salade verte, tout comme des plats de légumes. Amère lorsqu'elle roussit, faites-la toujours revenir à feu très doux pour préserver son agréable goût sucré. Celui-ci rend l'échalote idéale à préparer confite ou caramélisée. L'échalote est aussi délicieuse en confiture ou en chutney. En chemise, elle devient douce et fondante après une heure passée dans le four, à l'intérieur d'une papillote de papier aluminium. Elle se glisse dans les omelettes et accompagne très bien les plats de viandes blanches ou rouges, notamment l'onglet de boeuf, et le magret de canard.Versgeoogste sjalotten. Des échalotes douce. Consommez-la crue ou cuite, la plupart du temps hachée mais aussi en fines lamelles, en condiment. Elle relève parfaitement une simple salade verte, tout comme des plats de légumes. Amère lorsqu'elle roussit, faites-la toujours revenir à feu très doux pour préserver son agréable goût sucré. Celui-ci rend l'échalote idéale à préparer confite ou caramélisée. L'échalote est aussi délicieuse en confiture ou en chutney. En chemise, elle devient douce et fondante après une heure passée dans le four, à l'intérieur d'une papillote de papier aluminium. Elle se glisse dans les omelettes et accompagne très bien les plats de viandes blanches ou rouges, notamment l'onglet de boeuf, et le magret de canard.
0.99
3.30 €/ kg

Seizoensmaak

Spinazie / Epinards - 500 g
Spinazie kan je stoven, stomen, koken en is licht verteerbaar, dus bijzonder geschikt voor kinderen. Het is zeer rijk aan eiwitten. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Faire cuire très légèrement les épinards. L’idéal est de simplement les blanchir en les passant à la vapeur 1 ou 2 minutes afin qu’ils conservent une certaine fermeté. On les essore rapidement et le tour est joué. Pour en mettre dans les soupes ou les plats en sauce, pas besoin de les faire cuire à l’avance.Spinazie kan je stoven, stomen, koken en is licht verteerbaar, dus bijzonder geschikt voor kinderen. Het is zeer rijk aan eiwitten. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten. Faire cuire très légèrement les épinards. L’idéal est de simplement les blanchir en les passant à la vapeur 1 ou 2 minutes afin qu’ils conservent une certaine fermeté. On les essore rapidement et le tour est joué. Pour en mettre dans les soupes ou les plats en sauce, pas besoin de les faire cuire à l’avance.
2.54
5.72 €/ kg

Seizoensmaak

Venkel / Fenouil - 400 g
Venkel met loof. Fenouil avec feuillage (fanes). Les feuillage s'utilise aussi. (potage, pesto, ...) Snij de onderste schijf en de stelen van de knol en haal, als je de venkel rauw eet, de kern eruit. Verwijder ook eventuele bruine plekjes en de buitenste bladen als deze slap aanvoelen. Je kunt venkel op allerlei manieren klaar maken: •koken met water en wat zout •roosteren in de oven; makkelijk én lekker •stoven met stukjes tomaat en ui •smoren met een kopje droge witte wijn en een bouillonblokje •venkelbladen vullen met fijngesneden venkel, sinaasappel en pittige kaas •als salade met appel, paprika en tomaat (Venkel is snel gaar, licht verteerbaar en dus geschikt voor jeugdige mondjes.)Venkel met loof. Fenouil avec feuillage (fanes). Les feuillage s'utilise aussi. (potage, pesto, ...) Snij de onderste schijf en de stelen van de knol en haal, als je de venkel rauw eet, de kern eruit. Verwijder ook eventuele bruine plekjes en de buitenste bladen als deze slap aanvoelen. Je kunt venkel op allerlei manieren klaar maken: •koken met water en wat zout •roosteren in de oven; makkelijk én lekker •stoven met stukjes tomaat en ui •smoren met een kopje droge witte wijn en een bouillonblokje •venkelbladen vullen met fijngesneden venkel, sinaasappel en pittige kaas •als salade met appel, paprika en tomaat (Venkel is snel gaar, licht verteerbaar en dus geschikt voor jeugdige mondjes.)
1.89
4.03 €/ kg

Seizoensmaak

Feuille de chêne rouge / Rode eikenbladsla
Eikenbladsla vormt een losse, roodbruine krop. Zoals de naam reeds doet vermoeden, lijken de bladeren op eikenbladeren. Deze sla heeft een lichte notensmaak. In een salade met bijvoorbeeld een koolzaaddressing. Combineer met noten of zaden zoals hazelnoten, walnoten of pijnboompitten. Combineer met fruit zoals druiven of peer. Op het brood onder een plak kaas of onder ham. Op een broodje gezond met ei en rauwkost. Cette variété tire son nom de la forme de ses feuilles, qui ressemblent un peu à celles du chêne. Elles sont du plus bel effet dans les salades mixtes. C'est une variété très populaire en France. Ses feuilles sont douces, avec un goût de noisette.
1.48
4.58 €/ kg

Seizoensmaak

Feuille de chêne verte / Groene eikenbladsla
Boeren & Buren Zoals de naam reeds doet vermoeden, lijken de bladeren op eikenbladeren. Deze sla heeft een lichte notensmaak. In een salade met bijvoorbeeld een koolzaaddressing. Combineer met noten of zaden zoals hazelnoten, walnoten of pijnboompitten. Combineer met fruit zoals druiven of peer. Op het brood onder een plak kaas of onder ham. Op een broodje gezond met ei en rauwkost. Feuille de chêne verte. Cette variété tire également son nom de la forme de ses feuilles, qui ressemblent à celles du chêne. C'est la variante de couleur verte de la salade de chêne commune, qui normalement est rouge.  
1.49
4.58 €/ kg

Seizoensmaak

Haricots à couper / Snijbonen
Les haricots à couper se préparent comme les haricots princesses : lavez-les, brisez les extrémités, puis faites-les cuire à l’eau, au wok, à la vapeur… Ils sont riches en fibres, vitamine C et acide folique. De snijboon wordt fijn gesneden gegeten. Zo komt het aroma ten volste tot zijn recht. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes.
3.39
6.78 €/ kg

Seizoensmaak

Haricots beurre / Boterboontjes
Les haricots quits sont très bien dans un salade avec du vinegraitte ou du mayonaise.  Je kan ze stoven met een uitje of sjalot. Bak wat spek, gerookt of gezouten, uit in wat boter of margarine en bak de gekookte boontjes hier eventjes in mee. Indien er ook nog schijfjes gekookte aardappel bij gemengd worden heeft men een volledige maaltijd. Meng de boontjes met een tomatensaus of met gestoofde en gepelde tomaten. Gekookte bonen kunnen ook verwerkt worden tot een salade, gemengd met mayonaise of vinaigrette. Volgende salade is zeer gekend : gekookte boontjes, koude aardappelen, schijfjes tomaat. Overgieten met een vinaigrette en afwerken met ansjovisreepjes en tonijn uit blik. Eventueel hardgekookte eieren.  
3.05
9.88 €/ kg

Seizoensmaak

La fève maraîchère ou grosse fève / Tuinbonen
500g Il existe de nombreuses recettes de fèves, elle se consomme fraîche et crue avec un peu de sel. On peut également en faire de la purée, de la soupe, en crème, en velouté ou encore on peut cuisiner ses graines avec un simple filet d'huile d'olive pour accompagner un poisson. La fève est un féculent très consistant riche en vitamine C, B, E ou encore en fer, ses valeurs nutritionnelles sont très appréciées. Van tuinbonen worden de peulen niet gegeten, enkel de grote bonen. Als je aan het kookwater een scheut melk toevoegt, dan blijven de bonen ook mooi blank. Kook de bonen ook minstens 15 minuten en giet het kookwater nadien weg. Tuinbonen zijn rijk aan vitamine B en C en bevatten veel fosfor. Haal de bonen uit hun overjas. Van 1 kg bonen krijg je ongeveer 350 g boontjes. De bonen ontdoen van de velletjes hoeft in deze tijd van het jaar niet. Dat is enkel nodig als het om oudere bonen gaat.
3.55
7.63 €/ Par kilo

Seizoensmaak

Mesclun 150g
Un mix de jeune, petites feuilles de salades + feuille de moutarde + mizuna + pourpier + cerfeuille + persil. Mix van jonge, kleine slablaadjes + mosterdblad + mizuna + zomerpostelein + kervel + bladpeterselie. Afwisseling van kleuren, texturen, smaken, seasonal ingrediënts.
1.99
13.26 €/ kg

Seizoensmaak

Rapen / Navets - 500 g
Rapen kan je koken, stomen, in de puree stampen, frituren, opvullen enzovoort. Koolrapen kan je beter schillen. Koolrapen kan je best garen. Dan hebben ze iets ‘radijsachtigs’. Als je de rapen kookt doe je dit best niet al te lang: papperige, overgare raapjes zijn immers niet lekker. Dé klassieker om rapen te verwerken is in een goeie ouderwetse hutsepot. Des navets en botte. Le navet se déguste cuit, à la vapeur ou à l'eau, en légume d'accompagnement. Glacé au beurre ou caramélisé, il est idéal à côté de magret de canard> ou d'un rôti de veau. Sa capacité à absorber les graisses fait également de lui la garniture idéale du mouton. Il se mêle à des carottes, des poireaux, des pommes de terre dans une jardinière de légumes, ou est utilisé pour réaliser le traditionnel pot-au-feu. Lorsqu'il est gros, le navet peut être creusé et farci, avec de la chair à saucisse, des champignons ou du risotto comme en Italie
1.36
2.72 €/ kg

Seizoensmaak

Pijpajuin / Jeunes oignons - 150 g
Une botte d' oignons frais.  Les jeunes oignons s'utilise souvent en entier (feuilles et bulbe) hachée ou émincée, sous forme de condiment ou en remplacement de l'oignon dont le goût est plus fort. Elle est souvent cuite - brièvement - mais peut être utilisée crue (notamment les feuilles) pour parfumer un plat en fin de cuisson comme on le ferait avec la ciboulette. Elle s'utilise pour les salades, plats sautées, soupes, etc.  Pijpajuin om slaatjes en verse kaas mee op smaak te brengen. De smaak is zacht en houdt ergens het midden tussen prei en ajuin. De stengelui bevat veel mineralen als fosfor, kalium, calcium en natrium. Je kan lente-uitjes zowel gekookt eten, als smaakmaker in soepen of rauw in rauwkost bij gestoofde groentjes of bij een boterham met omelet.Une botte d' oignons frais.  Les jeunes oignons s'utilise souvent en entier (feuilles et bulbe) hachée ou émincée, sous forme de condiment ou en remplacement de l'oignon dont le goût est plus fort. Elle est souvent cuite - brièvement - mais peut être utilisée crue (notamment les feuilles) pour parfumer un plat en fin de cuisson comme on le ferait avec la ciboulette. Elle s'utilise pour les salades, plats sautées, soupes, etc.  Pijpajuin om slaatjes en verse kaas mee op smaak te brengen. De smaak is zacht en houdt ergens het midden tussen prei en ajuin. De stengelui bevat veel mineralen als fosfor, kalium, calcium en natrium. Je kan lente-uitjes zowel gekookt eten, als smaakmaker in soepen of rauw in rauwkost bij gestoofde groentjes of bij een boterham met omelet.Une botte d' oignons frais.  Les jeunes oignons s'utilise souvent en entier (feuilles et bulbe) hachée ou émincée, sous forme de condiment ou en remplacement de l'oignon dont le goût est plus fort. Elle est souvent cuite - brièvement - mais peut être utilisée crue (notamment les feuilles) pour parfumer un plat en fin de cuisson comme on le ferait avec la ciboulette. Elle s'utilise pour les salades, plats sautées, soupes, etc.  Pijpajuin om slaatjes en verse kaas mee op smaak te brengen. De smaak is zacht en houdt ergens het midden tussen prei en ajuin. De stengelui bevat veel mineralen als fosfor, kalium, calcium en natrium. Je kan lente-uitjes zowel gekookt eten, als smaakmaker in soepen of rauw in rauwkost bij gestoofde groentjes of bij een boterham met omelet.
1.75
17.50 €/ kg

Seizoensmaak

Krielaardappelen / Pommes de terre grenailles - 1 kg
Pomme de terre grenaille. Nouvelle recolte!  Ongewassen krielaardappelen.  Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt.  Pommes de terre grenailles. De petites delicatesses. Sa peau est très fine. En général on la consomme avec la peau ou on se contente de la frotter.Pomme de terre grenaille.  Ongewassen krielaardappelen.  Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt.  Pommes de terre grenailles. De petites delicatesses. Sa peau est très fine. En général on la consomme avec la peau ou on se contente de la frotter.Pomme de terre grenaille.  Ongewassen krielaardappelen.  Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt.  Pommes de terre grenailles. De petites delicatesses. Sa peau est très fine. En général on la consomme avec la peau ou on se contente de la frotter.Pomme de terre grenaille.  Ongewassen krielaardappelen.  Krielaardappelen worden meestal met de schil gebakken of gekookt.  Pommes de terre grenailles. De petites delicatesses. Sa peau est très fine. En général on la consomme avec la peau ou on se contente de la frotter.
1.58
1.27 €/ kg

Seizoensmaak

Platte peterselie / Persil plat - 100 g
Dit is een kruide die overal toegepast kan worden. Dit zowel bij vlees, vis, asperges als bij een slaatje. Deze kruide is in vergelijking met de krulpeterselie iets pittiger van smaak.  Voici une herbe qu'on peut utiliser avec la viande, le poisson, les asperges, les salades .... Son goût est un peu plus prononcé que celui du persil frisé.Dit is een kruide die overal toegepast kan worden. Dit zowel bij vlees, vis, asperges als bij een slaatje. Deze kruide is in vergelijking met de krulpeterselie iets pittiger van smaak.  Voici une herbe qu'on peut utiliser avec la viande, le poisson, les asperges, les salades .... Son goût est un peu plus prononcé que celui du persil frisé.Dit is een kruide die overal toegepast kan worden. Dit zowel bij vlees, vis, asperges als bij een slaatje. Deze kruide is in vergelijking met de krulpeterselie iets pittiger van smaak.  Voici une herbe qu'on peut utiliser avec la viande, le poisson, les asperges, les salades .... Son goût est un peu plus prononcé que celui du persil frisé.
1.64
13.65 €/ kg

Seizoensmaak

Prei / Poireau - 800 g
Jonge bussel prei. Jeune poireau en botte Prei wordt niet alleen gekookt en soms rauw als groente gegeten, maar wordt ook als keukenkruid gebruikt. Ook veel verwerkt in salades. Met wortels en knolselderij wordt prei in soep gebruikt. Zorg er steeds voor dat de bladscheden goed gewassen worden voor gebruik. Poireau fraisJonge bussel prei. Jeune poireau en botte Prei wordt niet alleen gekookt en soms rauw als groente gegeten, maar wordt ook als keukenkruid gebruikt. Ook veel verwerkt in salades. Met wortels en knolselderij wordt prei in soep gebruikt. Zorg er steeds voor dat de bladscheden goed gewassen worden voor gebruik. Poireau fraisJonge bussel prei. Jeune poireau en botte Prei wordt niet alleen gekookt en soms rauw als groente gegeten, maar wordt ook als keukenkruid gebruikt. Ook veel verwerkt in salades. Met wortels en knolselderij wordt prei in soep gebruikt. Zorg er steeds voor dat de bladscheden goed gewassen worden voor gebruik. Poireau frais
2.33
2.65 €/ kg

Seizoensmaak